Ekstraleffa: United States of Love

1454337545415

Hyvät Kuvat -elokuvakerho esittää ekstraleffana yhdessä Rakkautta&Anarkiaa -kiertueen kanssa puolalaisen Tomasz Wasilewskin elokuvan United States of Love.

Elokuvaan on vapaa pääsy Hyvien Kuvien elokuvakortilla!

“Love is a losing game”. Ainakin Agatalle, Izalle, Renatalle ja Marzenalle. Tomasz Wasilewski kuvaa 1990-luvun Puolaa, ensimmäistä hullua vuotta, kun Puola siirtyi sosialistisesta suunnitelmataloudesta markkinatalouteen. Samalla, kun moderni maailma jo kolkuttelee ovelle, on puolattarilla vielä vähän vaihtoehtoja. Kun miehet puhuvat kodinkoneista, autoista ja lasketteluretkistä, naiset kaipaavat muualle.

Wasilewskin elokuvan neljä naista ovat jokainen onnettomia tavallaan. Yksi potee kaukorakkautta katoliseen pappiin, toinen rakastaa naapurin kaunista tyttöä ja on pakotettu eläkeläisen pysähtyneeseen elämään. Naisten tarinoissa ei ole kauneutta eikä prinsessaloppuja.

Oleg Mutun maalauksellinen kuvakerronta tuo tarinaan hienon kontrastin. Katsoja jää ihailemaan neuvostokaruuden lyyrisyyttä, muotoja ja kuvista huokuvaa pysähtynyttä tunnelmaa. Roolisuorituksista vahvimman tekee Marzenaa näyttelevä Marta Nieradkiewicz, josta kumpuaa nuoruuden riemu ja kauneus. Entinen paikallinen kauneuskuningatar hamuaa tähtiin, mutta unelmat kilpistyvät jumppasalin lattialle ja kaikuvat uimahallin kolkoille seinille.

Lotta Jokinen

Alkup. nimi: Zjednoczone stany miłości
Maa: Puola, Ruotsi
Kieli: puola
Kesto: 104 min
Tekstitys: englanti
Ikäraja: K16
Levittäjä: New Europe Film Sales
Kopion lähde: New Europe Film Sales

http://hiff.fi/elokuvat/united-states-of-love/

http://www.imdb.com/title/tt5333110/