29.9. Youth

youth_julisteIso-Britannia, Italia, Ranska, Sveitsi 2015
K-12, 124 min
Ohjaus: Paolo Sorrentino
Käsikirjoitus: Paolo Sorrentino
Pääosissa: Harvey Keitel, Jane Fonda, Michael Caine, Paul Dano, Rachel Weisz
Genre: Draama, komedia
Esityskieli: Englanti, espanja, saksa

http://www.imdb.com/title/tt3312830/

Youth kertoo kahdesta vanhasta toveruksesta, jotka lähtevät lomailemaan Sveitsin Alpeille luksusterveyshotelliin. Fred Bollinger (Michael Caine) on uransa jo päättänyt säveltäjä ja kapellimestari. Hänen ystävänsä Mick Boyle (Harvey Keitel) on elokuvaohjaaja, joka työstää viimeistä elokuvan käsikirjoitusta, jonka jälkeen hänellä alkaisi eläkepäivät. Hotellissa toverukset seurailevat hotellivieraiden elämää sekä omien lastensa touhuja. Fredin tytär (Rachel Weisz) käy läpi aviokriisiään ja Mickin viimeiseksi jäävän elokuvan näyttelijätähdet, superdiiva Brenda Morel (Jane Fonda) sekä Jimmy Tree (Paul Dano), aiheuttavat hämmennystä tulevien rooliensa vuoksi. Päänvaivaa aiheuttaa myös se, kuinka tuleva elokuva tulisi päättää oikein.

Elokuva on matka ikääntymiseen sekä nuoruuteen. Keskiössä on elämän ja toisaalta kuoleman pohtiminen. Ystävyyden sekä yksinäisyyden tunteet limittyvät Youthissa. Youth on melankolinen ja komediallinen elokuva, jossa on kyse ajasta ja sen kulumisesta.

Yksi vastaus artikkeliin ”29.9. Youth

  1. Päivitysilmoitus: Syyskausi 2016 | Hyvät Kuvat – Elokuvakerho