6.10. Häiriötekijä

hairiotekija_julisteSuomi 2015
K-12, 85 min
Ohjaus: Aleksi Salmenperä
Käsikirjoitus: Aleksi Salmenperä, Samu Heikkilä
Pääosissa: Tommi Korpela, Elina Knihtilä, Eero Ritala
Genre: Komedia
Esityskieli: Suomi

http://www.imdb.com/title/tt3678192/

Häiriötekijä koostuu kymmenestä irrallisesta sketsistä, joiden yhdistävänä tekijänä on päähenkilön maailman järkkyminen. Tarinoiden henkilöt joutuvat yllättäen keskelle pirullisen omituisia tapahtumia, joiden vuoksi elokuvan huumori on mustaa ja hyvin häiritsevää, mutta silti synkkyydessään hauskaa. Häiriötekijä palkittiin kolmella Jussi-patsaalla, joista yksi ojennettiin parhaasta ohjauksesta Aleksi Salmenperälle. Elokuva perustuu Q-teatterin samannimiseen menestysnäytelmään vuodelta 2013. Näytelmän ohjanneen Jani Volasen jälki näkyy myös Häiriötekijässä, jonka huumori on verrattavissa ohjaajan aiempiin sketsisarjoihin Studio Julmahuviin sekä erityisesti Ihmebantuun.