13.10. Tomorrow (Demain)

cover_tomorrowRanska, 2016
S, 118 min
Ohjaus: Cyril Dion, Mélanie Laurent
Käsikirjoitus: Cyril Dion
Genre: Dokumentti
Esityskieli: englanti, ranska

http://www.imdb.com/title/tt4449576/

Tuoretta ranskalaisdokumenttia Tomorrow ei voi syyttää kapea-alaisuudesta, sillä sen aihealueita ovat ruoantuotanto, energia, talous, demokratia ja koulutus. Dokumentti lähtee liikkeelle luetellen madonlukuja ruoan ja puhtaan veden loppumisesta, ihmisen aiheuttamasta massiivisesta sukupuuttoaallosta ja ilmastonmuutoksesta. Lajityypistä poiketen Tomorrow on kuitenkin optimistinen, ratkaisukeskeinen ja jopa sympaattinen elokuva. Ranskalainen kuvausryhmä kiertää maailmaa antaen esimerkkitapauksia yhteisöllisten ideoiden ja tekojen toteuttamisesta käytännössä. Tekemisen mallia haetaan niin Detroitin kaupunkiviljelmistä, Bristolin paikallisvaluutasta, Kööpenhaminan energiantuotannosta kuin Intialaisesta paikallisdemokratiasta. Suomalaisia ilahduttaa koulutusosion vierailu Espoon Kirkkojärven peruskoulussa.