27.10. Pässit (Hrútar)

passit_digijulisteIslanti 2015
K-12, 93 min
Ohjaus: Grímur Hákonarson
Käsikirjoitus: Grímur Hákonarson
Pääosissa: Sigurður Sigurjónsson, Theodór Júlíusson, Charlotte Bøving
Genre: Draama, komedia
Esityskieli: Islanti

http://www.imdb.com/title/tt3296658/

Islantilaiset veljekset Gummi ja Kiddi asuvat karulla Islantilaisella maaseudulla naapureina hoitaen lampaitaan. Molempien lammastilat on arvostettu maansa parhaisiin, mutta veljekset eivät ole puhuneet keskenään 40 vuoteen. Laaksossa sijaitsevan kylän arki mullistuu, kun tappava tauti tarttuu Kiddin lampaisiin uhaten koko alueen lammastiloja. Viranomaiset haluavat lopettaa laakson lampaat estääkseen suuremman katastrofin. Gummi ja Kiddi eivät kuitenkaan luovuta, vaan kohtaavat hankalan tilanteen molemmat omalla tavallaan. Viranomaisten painostuksen alla he joutuvat lopulta tekemään sovinnon puolustaakseen yhdessä kallisarvoisinta omaisuuttaan, eli rakkaita lampaitaan. Elokuva oli Islannin Oscar-ehdokas ja nautti suosiota myös Rakkautta & Anarkiaa –festivaaleilla.