3.11. Kirsikkapuiden alla

kirsikkapuiden_alla_julisteJapani, 2015
K-7, 113 min
Ohjaus: Naomi Kawase
Käsikirjoitus: Naomi Kawase, perustuen Durian Sukegawan romaaniin
Pääosissa: Kirin Kiki, Masatoshi Nagase, Kyara Uchida
Genre: Draama
Esityskieli: Japani

http://www.imdb.com/title/tt4298958/

Sentaro pyörittää Tokion lähiössä pientä konditoriaa, joka valmistaa japanilaisia dorayaki -leivonnaisia. Apea Sentaro tekee työnsä rutiininomaisesti, mennen töihin joka päivä maksaakseen velkansa konditorian omistajille. Sentaro palkkaa vastentahtoisesti salaperäisen ja iäkkään Tokuen keittiöapulaiseksi ja Tokuen innostuneisuus herättää Sentarossa taas uudenlaista tarkoituksen ja mielekkyyden tuntua. Tokuen uusi resepti saakin konditorian liiketoimen kukoistamaan. Samaan aikaan rikkoutuneesta perheestä oleva kouluikäinen Wakana löytää jotain uutta yhteisöstä joka kehittyy Tokuen uuden leivonnaisreseptin ympärille.

Naomi Kawase on Japanin harvoja tunnettuja naisohjaajia. Hän on esiintynyt monesti kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla. Kirsikkapuiden alla keskittyy täysin kolmeen päähenkilöönsä kuvaten jokapäiväistä elämää impressionistisina katkelmina. Kirsikkapuiden alla on ihastuttava elokuva ystävyydestä, luonnosta ja hetkessä elämisestä.