17.11. Hail, Caesar!

hailcaesar_julisteUSA, 2016
K-7, 106 min
Ohjaus: Joel Coen, Ethan Coen
Käsikirjoitus: Joel Coen, Ethan Coen
Pääosissa: Josh Brolin, George Clooney, Alden Ehrenreich, Scarlett Johansson
Genre: komedia
Esityskieli: englanti

http://www.imdb.com/title/tt0475290/

Coenin veljesten uusin komedia sijoittuu 50-luvun Hollywood-maailmaan. Eddie Mannix (Josh Brolin) toimii tuotantoyhtiön pomona, joka yrittää pitää kiireen keskellä hallinnassa sekä studion toiminnan että oman elämänsä. Yhtiön pääproduktion (Hail, Caesar!) tähtinäyttelijä Baird Whitlock (George Clooney) kidnapataan ja Mannix pyrkii selvittämään, ketkä ovat teon takana.

Elokuva sisältää viittauksia useisiin vanhoihin Hollywood-klassikkoihin, kuten Ben-Hur ja The Arizona Kid. Coenin veljekset myös tuovat hienovaraisesti esille kritiikkiä siitä, kuinka Hollywood pyrkii hallitsemaan elokuva-alan työntekijöitä, kuten mm. näyttelijöitä ja käsikirjoittajia. Elokuva on saanut positiivisia arvioita.