8.12. Pikku prinssi

pikku_prinssi_julisteRanska, Kanada, 2015
K-7, 108 min
Ohjaus: Mark Osborne
Käsikirjoitus: Irena Brignull, Bob Persichetti
Pääosissa: Jeff Bridges, Rachel McAdams, Paul Rudd
Genre: animaatio, seikkailu, draama
Esityskieli: englanti, ranska

http://www.imdb.com/title/tt1754656/

Pikku Prinssi on Antoine de Saint-Exupéryn vuonna 1943 kirjoittama rakastettu kirja, joka on vuosikymmenten ajan vedonnut niin lapsiin kuin aikuisiinkin. Nyt muun muassa Kung Fu Pandan ohjannut Mark Osborne on tehnyt siitä kauniin animaation, joka epäkaupallisuudessaan sotii Hollywoodia vastaan. Elokuva ei seuraa täydellisesti kirjan tarinaa, vaan sitä on onnistuneesti modernisoitu nykyaikaan. Eri aikakaudet on sopivasti kuvattu perinteisellä stop motion -animaatiolla tai komealla nykyaikaisella tietokoneanimaatiolla.

Pikku prinssin kantava teema on, ettei kenenkään pitäisi kasvaa liian aikuiseksi. Elämässä pitää osata nauttia myös pienistä asioista, kuten tästä elokuvasta, joka valitettavsti ei ole tavoittanut suurta, kiireistä yleisöä.