11.2. Inside Out – mielen sopukoissa

USA, 2015
K-7, 102 min
Ohjaus: Pete Docter ja Ronaldo Del Carmen
Käsikirjoitus: Josh Cooley, Meg LeFauve, Pete Docter, Ronaldo Del Carmen
Pääosissa: Diane Lane, Amy Poehler, Kyle MacLachlan, Kaitlyn Dias, Bill Hader, Mindy Kaling, Phyllis Smith, Lewis Black, Frank Oz
Lajityyppi: animaatio, komedia, draama
Esityskieli: englanti

http://www.imdb.com/title/tt2096673/

Pixarin animaatioelokuvan pääosassa on 11-vuotias Riley-tyttö, jonka mielen sopukoihin ja siellä tapahtuviin liikkeisiin tutustutaan. Tyttö joutuu perheineen muuttamaan pois kotipaikkakunnaltaan Minnesotasta vieraaseen ja outoon San Franciscoon. Muutto, uusi ympäristö ja koulun vaihtuminen saavat mieleen liikettä. Mielen komentokeskuksessa ovat työskentelemässä Kiukku, Suru, Ilo, Pelko ja Inho. Viisi tunnetta ohjaavat Rileyn tekemistä, oppimista ja tunne-elämää. Tunteista kuitenkin Ilo ja Suru eksyvät liian syvälle mielen sopukoihin ja näin ollen komentokeskuksessa tulee pieni epätasapaino ja hälytystila. Kuinka tilanne korjaantuu ja miten käy Rileyn?

Mielen sopukoissa -elokuva on teknisesti erittäin hieno ja syvästi koskettava. Oivaltava elokuva vie kaikenikäisten katsojien tunteet liikutuksesta aina hersyvään nauruun. Elokuva voitti mm. Golden Globen 2016 parhaan animaatioelokuvan sarjassa.