25.2. Ingrid Bergman – omin sanoin

Ruotsi, 2015
S, 114min
Ohjaus: Stig Björkman
Käsikirjoitus: Stig Björkman, Stina Gardell ja Dominika Daubenbüchel
Pääosissa: Ingrid Bergman, Isabella Rossellini, Ingrid Rossellini, Roberto Rossellini, Liv Ullmann
Lajityyppi: dokumentti
Esityskieli: ruotsi, englanti

http://www.imdb.com/title/tt4621016/

Kolminkertainen Oscar-voittaja Ingrid Bergman oli yksi Hollywoodin kirkkaimmista tähdistä Hollywoodin kulta-ajalla 1940-luvulla. Bergman ihastutti suosikkielokuvissa kuten Casablanca, Syyssonaatti, Kaasuvalo ja Noiduttu. Ingrid Bergman – omin sanoin on tarina tavallisesta ruotsalaistytöstä, joka valloitti Hollywoodin. Se on tarina Bergmanin elämästä ja siitä ristiriidasta, kuinka olla samanaikaisesti ihailtu ja romanttisen skandaalin aiheuttanut elokuvatähti, äiti sekä nainen. Dokumentti pohjautuu Bergmanin päiväkirjamerkintöihin,
kirjeenvaihtoon, kaitafilmimateriaaleihin sekä hänen lastensa muistoihin ja kokemuksiin.  Äänen elokuvassa Bergmanille antaa Alicia Vikander ja voimakkaasta musiikista vastaa Michael Nyman.

Elokuva sai ensi-iltansa kesällä 2015 Cannesin elokuvajuhlilla, jolloin tuli kuluneeksi 100-vuotta Ingrid Bergmanin syntymästä. Elokuva voitti juhlilla yhden palkinnon (golden eye – special mention) sekä sai yhden ehdokkuuden. Myös Vancouverin elokuvajuhlilla elokuva palkittiin suosituimpana kansainvälisenä dokumenttielokuvana.