3.3. Inherent Vice

USA 2014
K-16, 148 min
Ohjaus: Paul Thomas Anderson
Käsikirjoitus: Paul Thomas Anderson, Thomas Pynchon
Pääosissa: Joaquin Phoenix, Josh Brolin, Owen Wilson, Jena Malone
Lajityyppi: dramakomedia, rikoselokuva
Esityskieli: englanti

http://www.imdb.com/title/tt1791528/

Inherent Vice perustuu samannimiseen Thomas Pynchonin vuonna 2009 julkaistuun romaaniin. Larry ”Doc” Sportello elää rentoa elämää viettäen päivänsä pilvessä ja tutkien ajoittain rikoksia. Hän saa yllättäen vieraakseen entisen tyttöystävänsä, joka yrittää estää juonittelun nykyistä miljonääripoikaystäväänsä vastaan. Doc alkaa selvittää asiaa ja huomaa kuvioiden olevan yhtä epäselviä kuin psykedeelinen 60-ja 70-luvun vaihde muutenkin.

Inherent Vice on ohjaaja Paul Thomas Andersonin seitsemäs elokuva. Hänen aikaisempia ohjauksiaan ovat mm. Boogie nights, Magnolia ja There Will Be Blood.

Elokuva on ollut ehdolla kahteen Oscar-palkintoon ja voittanut 14 muuta elokuvapalkintoa. Inherent Vice on kuvattu 35 mm filmille ja poikkeaa mielenkiintoisella tyylillään nykyaikaisista rikoselokuvista muistuttaen enemmänkin kuvaamansa aikakauden tuotantoa. Eräiden arvioiden mukaan elokuvassa on aineksia kulttihitiksi.