17.3. Dheepan

Ranska, 2015
K-12, 114 min
Ohjaus: Jacques Audiard
Käsikirjoitus: Jacques Audiard, Thomas Bidegain, Noé Debré
Pääosissa: Jesuthasan Antonythasan, Kalieaswari Srinivasan, Claudine Vinasithamby
Lajityyppi: draama
Esityskieli: tamili, ranska, englanti

http://www.imdb.com/title/tt4082068/

Dheepan tarttuu päivänpolttavaan aiheeseen nimittäin pakolaisuuteen olematta kuitenkaan sinisilmäinen tai kaunisteleva. Dheepanin pakolaisilla on ongelmia niin kulttuuriin ja välittömän ympäristöön sopeutumisessa kuten myös toistensa kanssa toimeen tulemisessa. Pakolaiset ovat ihmisiä siinä missä muutkin ristiriitoineen ja paheineen.

Tarina alkaa kun Dheepan (Jesuthasan Antonythasan) niminen mies pakenee Sri Lankan tamilisisseistä Ranskaan mukanaan nainen ja pieni tyttö, joiden kanssa hän tekeytyy perheeksi turvatakseen paikan Ranskassa. Uudessa maassa kielitaidottomana oleskelu ei tietenkään ole helppoa, ja pian pulmana ovat niin naapurien huumekauppa kuin keskinäiset kiistat, joita yhteiselo tuo mukanaan.

Ohjaaja Jacques Audiard on tunnettu elokuvista Luihin ja ytimiin (2012) sekä Profeetta (2009). Dheepanissa hän jatkaa edellisistä elokuvista tutun mahdottomista olosuhteista ponkaisevan miehen teemaa. Elokuva voitti pääpalkinto Kultaisen palmun Cannesin elokuva juhlilla 2015.