12.5. What We Do in the Shadows

Uusi-Seelanti, USA, 2014
K-16, 86 min
Ohjaus ja käsikirjoitus: Taika Waititi ja Jemaine Clement
Pääosissa: Taika Waititi, Jemaine Clement, Jonny Burgh, Stu Rutherford
Lajityyppi: kauhu, komedia
Esityskieli: englanti, saksa, espanja

http://whatwedointheshadows.com/
http://www.imdb.com/title/tt3416742/

Vuokranmaksu. Tiskivuorot (jotka joku aina sinnikkäästi onnistuu välttämään). Bailaaminen. Riidat. Kuulostaako tutulta? No sehän on kimppakämppä. Entäpä jos kaikki asukkaat ovatkin vampyyreitä? Uuden-Seelannin nousevat kyvyt ovat luoneet herkullisen hauskan mukadokumentin, jossa seurataan neljää vampyyrikämppistä, jotka yrittävät selvitä niin yhdessä asumisen kuin modernin elämänkin haasteista. Kaverukset ovat kaikille tuttuja stereotypioita monista tosi-tv-ohjelmista; Kovis-Deacon (Jonny Burgh), äidillinen ja pehmeä Viago (Taika Waititi) ja naistennielijä Vladislav (Jemaine Clement, tuttu sarjasta Flight of the Conchords). Niin ja sitten on Petyr (Ben Fransham), Nosferatun replika, jonka menemisistä kukaan ei tiedä mitään.

What We Do in the Shadows on ollut palkituimpia kauhukomedioita vuonna 2014. Yleisö on äänestänyt sen parhaaksi elokuvaksi muun muassa Toronton, Varsovan, Tallinnan, Melbournen ja Neuchâtelin elokuvafestivaaleilla. Elokuva sisältää verta.