17.9. The Imitation Game

benedict-cumberbenedict-the-imitation-game-movie-posterIso-Britannia, 2014
K-12, 115 min
Ohjaus: Morten Tyldum
Käsikirjoitus: Graham Moore ja Andrew Hodges
Pääosissa: Benedict Cumberbatch, Keira Knightley, Matthew Goode, Mark Strong, Rory Kinnear, Allen Leech, Charles Dance, Matthew Bread, Alex Lawther
Lajityyppi: draama, jännitys, elämäkerta
Esityskieli: englanti, saksa

http://www.imdb.com/title/tt2084970/

The Imitation Game on hieno ja intensiivinen henkilökuvaus matemaatikko Alan Turingista. Keksinnöllään hän pelasti toisen maailmasodan aikana tuhansia ihmishenkiä. Turing mursi saksalaisten Enigma-salakirjoituslaitteen koodin ja muutti keksinnöllään maailmahistoriaa tullen kehittäneeksi laitteen, jota voidaan pitää modernin tietokoneen edeltäjänä. Morten Tyldumin ohjaama elokuva on taidokas yhdistelmä sota-ajan jännitysdraamaa ja intensiivistä, koskettavaa henkilökuvausta. Elokuvan pääosan tulkitsee Oscar-ehdokkuuden roolistaan saanut Benedict Cumberbatch.  Elokuva voitti parhaan sovitetun käsikirjoituksen Oscarin.