26.11. Killer Joe

USA, 201186420
K-16, sisältää väkivaltaa ja voi aiheuttaa ahdistusta, 102 min
Ohjaus: William Friedkin
Käsikirjoitus: Tracy Letts
Pääosissa: Matthew McConaughey, Emile Hirsch, Juno Temple, Thomas Haden Church, Gina Gershon
Lajityyppi: rikos, draama, jännitys
Esityskieli: englanti

http://www.imdb.com/title/tt1726669/

Chris (Hirsch) on teksasilainen huumediileri, joka ajautuu vaikeuksiin velkojen vuoksi. Ratkaisuna hän näkee ilkeän äitinsä henkivakuutuksen ja palkkaa Joe Cooperin (McConaughey) murhaamaan äitinsä vakuutusrahojen toivossa. Kun suunnitelma kantautuu myös muiden perheenjäsenien tietoon, haluaa jokainen osansa rahoista.  Tämä johtaa juonitteluun ja valheisiin, eikä tilanne juuri parane, kun Chris antaa siskonsa Dottien (Temple) pantiksi Cooperille murhan takaisinmaksun ajaksi.

Killer Joe on rankka, rohkea ja sysimustalla huumorilla höystetty rikostrilleri, joka erottuu selkeästi valtavirrasta. Se on voittanut yhdeksän elokuvapalkintoa, muun muassa Saturn Awards Best Independent Film. Elokuvan on ohjannut legendaarinen William Friedkin, joka tunnetaan parhaiten Manaajasta sekä Elää ja kuolla LA:ssa.