5.11. Väkivallan vuosi

Yhdysvallat, Yhdistyneet arabiemiirikunnat, 2014vakivallan_vuosi_juliste
K-16, 125 min
Ohjaus: J.C. Chandor
Käsikirjoitus: J.C. Chandor
Pääosissa: Oscar Isaac, Jessica Chastain
Lajityyppi: draama, rikos
Esityskieli: englanti, espanja

http://www.imdb.com/title/tt2937898/

Oscar Isaacin esittämä Abel Morales on lämmitysöljyn myyjä. 1980-luvun korruptoituneessa ja väkivaltaisessa New Yorkissa Morales yrittää saavuttaa amerikkalaisen unelman tinkimättä silti periaatteistaan tai moraalistaan. Kaupungissa, jossa öljyfirmat toimivat omassa kartellissaan, tämä ei ole helppoa, ja Morales joutuukin käyttämään härskejä keinoja suojellakseen liiketoimintaansa. Morales ei silti käytä väkivaltaa huoletta päämääränsä saavuttamiseen, vaan kaihtaa väkivaltaa ja yrittää voittaa reilusti paikassa, jossa rikollisuus on maan tapa.

J.C. Chandorin kolmas ohjaus kuvaa 1980-luvun New Yorkia hallituin ja kaunein kuvin. Chandorin teokset eivät ole keränneet suuren yleisön suosiota, mutta ne, jotka ovat elokuvat löytäneet, on palkittu laadukkaalla ja kypsällä draamalla. Elokuva onkin voittanut useita kriitikkojen palkintoja vuoden parhaasta elokuvasta. Myös pääosan esittäjät Oscar Isaac sekä Oscar ehdokas Jessica Chastain tekevät tinkimättömän roolityön avioparina.