29.10. Mommy

Kanada, 2014cover1300
K-16, 139 min
Ohjaus ja käsikirjoitus: Xavier Dolan
Pääosissa: Anne Dorval, Antoine-Olivier Pilon, Suzanne Clément
Lajityyppi: draama
Esityskieli: ranska, englanti

http://www.imdb.com/title/tt3612616/

Diane (Dorval) on leskeksi jäänyt yksinhuoltojaäiti, joka yrittää tulla toimeen ADHD:sta kärsivän 15v poikansa Steven (Pilon) kanssa. Steve on hiljattain päässyt psykiatrisesta hoidosta, jonne hän joutui sytytettyään kahvilan palamaan raivon puuskassa. Ehto kotiin pääsylle oli, että äiti opettaa häntä kotikoulussa. Poika on kuitenkin väkivaltainen myös kotona, ja äiti on joutunut jättämään työnsä. Tilanne ajautuu umpikujaan monellakin tapaa. Onneksi naapurustossa asuu hyväluonteinen Kyla (Clement), joka suostuu Steven kotiopettajaksi. Kyla huomaa pian joutuneensa keskelle perhe-elämän kiemuroita.

Mommy kuvaa kolmen keskiluokkaisen, yhteisön marginaaliin ajautuneen, ihmisen elämän yhteen kietoutumista intohimoisen antaumuksellisesti.