16.5. LA klo 13 Ekstraelokuvat (vapaa pääsy)

16.5. North of the Sun (Nordfor sola)
Norja, 2012
46 min
Ohjaus ja käsikirjoitus: Inge Wegge, Jørn Nyseth Ranum
Pääosissa: Inge Wegge, Jørn Nyseth Ranum
Genre: Dokumentti
Esityskieli: norja

http://www.imdb.com/title/tt2486904/

Inge Wegge ja Jørn Ranum viettivät yhdeksän kuukautta arktisella saarella Pohjois-Norjan rannikolla. He rakensivat majoituksen ajopuista, eikä heillä ollut mukanaan kuin kauppojen pois heittämää vanhentunutta ruokaa – ja tietysti surffilaudat. Dokumentti kertoo norjalaisten ystävysten uskomattomasta surffireissusta täydellisellä salaisella rannalla pohjoisen hyytävissä olosuhteissa.

North of the Sun on kiertänyt lukuisilla elokuvafestivaaleilla ympäri maailmaa. Lisäksi se on voittanut kymmeniä palkintoja mm. parhaan dokumentin palkinnon Lontoon Surf Film festivaaleilla.

 

16.5. INDO DREAM
Suomi, 2015
Sallittu kaikenikäisille, 24min
Ohjaus: Jussi Korkeela
Pääosissa: Jesse Viitanen, Jussi Korkeela, Hanna Rapeli, Kimmo Jaakonsaari
Genre: Surf&travel
Esityskieli: Suomi
Tekstitys: Englanti

Indonesiassa on kiistatta maailman parhaat aallot lainelautailuun. Lainelautailun suosio on viime aikoina ollut valtavassa kasvussa suomalaisten keskuudessa ja yhä useampi on valmis matkustamaan toiselle puolelle maailmaa aaltojen perässä.

Indo Dream on Suomen ensimmäinen surf&travel –dokumentti. Dokumentti vie meidät suomalaisten surffaajien matkaan Indonesian aalloille avaten samalla myös ikkunan maan turismiin. Dokumentissa matkataan suosittuun turistikohteeseen Balille, ammattilaissurffaajien suosimaan kohteeseen Sumbawalle sekä kauemmas alkeellisempiin oloihin Sumballe ruuhkattomien aaltojen toivossa.

Dokumenttia tähdittävät Jesse Viitanen, Jussi Korkeela, Hanna Rapeli sekä Kimmo Jaakonsaari. Elokuvassa nähdään myös muita suomalaisia, jotka viihtyvät lainelaudan päällä Indonesian lämpimissä vesissä.

Dokumentti on myynyt useita näytöksiä loppuun ympäri Suomea!

///

Finns come and go to Bali, the ultimate surfing paradise. Few people go out and explore the other islands, which surround this surfing Mecca. Full of amazing people, unbelievable places and endless epic waves.

These Finnish surfers travel half way around the world to surf and to live that lifestyle they dream of; surf and travel. In this documentary we visit Bali, Sumbawa and Sumba. Each island is unique and each island has its own adventures…

The document has sold out several screenings in Finland!