12.2. ’71

Iso-Britannia, 201471-efm-1sheet-lr-1
K-16, 99 min
Ohjaus: Yann Demange
Käsikirjoitus: Gregory Burke
Pääosissa: Jack O’Connell, Sam Reid, Sean Harris
Genre: toiminta, trilleri, draama
Esityskieli: englanti

http://www.imdb.com/title/tt2614684/

Nuori englantilainen sotilas Gary (O’Donnel) on suorittamassa tehtävää vuoden 1971 Pohjois-Irlannissa, mutta ajautuu vihollislinjojen takana vahingossa erilleen yksiköstään keskellä kiehuvaa Belfastia.

Ohjaaja Yann Demange onnistuu esikoisohjauksessaan pitämään yllä jatkuvaa jännitystä sortumatta sensationalisoimaan juonen yllätyksiä. ’71 kuvaa kaunistelematta sotilaallisen konfliktin siviileille ja sotilaille aiheuttamaa inhimillistä kärsimystä sekä molempien osapuolten toimien mielettömyyttä.

23-vuotiaan Jack O’Connellin pääosasuoritus Garyna on koko elokuvan ankkuri. Gary on äärimmäisen vaikeissa olosuhteissa sekä fyysisesti että henkisesti pyrkiessään selviämään tehtävästään – elossa ja inhimillisenä.

Demange voitti 2014 British Independent Film Award:n parhaan ohjaajan palkinnon, ja elokuva Athens International Film Festival:n pääpalkinnon ’Golden Athenan’.