5.3. 20 000 Days on Earth

Iso-Britannia, 201420000_days_on_earth_juliste
K-7, 97 min
Ohjaus: Iain Forsyth, Jane Pollard
Käsikirjoitus: Nick Cave, Iain Forsyth, Jane Pollard
Pääosissa: Nick Cave, Susie Bick, Warren Ellis
Genre: dokumentti, draama, musiikki
Esityskieli: englanti

http://www.imdb.com/title/tt2920540/

20 000 Days on Earth kertoo yhdestä päivästä rocktähti Nick Caven elämässä seikkaillen jossain dokumentin ja fiktion rajamailla. Elokuvasta tulee fiktiivinen olo sen takia, että se on hyvin tarkkaan käsikirjoitettu – toisaalta Nick Cave päästää elokuvassa katsojan hyvinkin lähelle sisintään, mutta näyttää itsestään vain sen verran kuin haluaa.

Elokuva pyörii Nick Cave and the Bad Seeds:n viimeisimmän albumin, Push the Sky Away, luomisen ympärillä. Saman päivän aikana Cave käy juttelemassa lapsuudestaan terapeutille, muistelee nuoruusvuosiaan omassa ”museossaan” ja käy autossaan keskusteluja vanhojen yhteistyökumppaniensa (mm. Kylie Minogue) kanssa. Muistot ovatkin elokuvan kantava teema, koska Caven mukaan niistä kumpuaa kaikki hänen lauluissaan esiintyvät tarinat. Ja totta kai mukana on hienoa musiikkia niin studiosessioista kuin livetaltioinneista.

Elokuvasta voidaan kiistellä, kuinka dokumentaarinen se on ja kuinka aidon kuvan se rocktähdestä antaa, mutta ainakin allekirjoittaneesta tuli Nick Cave -fani tämän yhden elokuvan aikana.