26.3. The Salvation

Tanska, Etelä-Afrikka, Iso-Britannia, 2014the salvation kansi
K-16, 91 min
Ohjaus: Kristian Levring
Käsikirjoitus: Anders Thomas Jensen, Kristian Levring
Pääosissa: Mads Mikkelsen, Eva Green, Mikael Persbrandt, Eric Cantona, Jeffrey Dean Morgan, Douglas Henshall, Michael Raymond-James, Jonathan Pryce
Genre: draama, western
Esityskieli: englanti, tanska

http://www.imdb.com/title/tt2720680/

The Salvation -elokuvan tarina sijoittuu Yhdysvaltoihin vuoteen 1870. Jon (Mads Mikkelsen) on rauhallinen uudisasukas, joka on odottanut perhettään vuosia saapuvaksi vanhalta mantereelta luokseen, jotta uusi elämä voisi alkaa. Matkalla uuteen kotiin perhe joutuu kuitenkin rikoksen uhriksi, ja kostotarina on valmis. Jon alkaa etsiä rikollisia ja ottaa oikeuden omiin käsiinsä.

Tapahtumien tiivistyessä Jon itse saa peräänsä toisen tappamansa rikollisen veljen, eversti Delaruen (Jeffrey Dean Morgan), joka pitää pientä Black Creekin kaupunkia hallinnassaan omilla lakipykälillään. Jonia seuraa mittava takaa-ajo, kun Delarue vaatii veljensä murhaajan kiinniottamista. Jonin tuki ja turva on hänen veljensä Peter (Mikael Persbrandt), jonka kanssa he yrittävät etsiä ulospääsyä tilanteesta.

The Salvation on tanskalaista alkuperää oleva western-elokuva, joka on kuvattu Etelä-Afrikassa. Draamaa ja westerniä yhdistelevä elokuva on tyylipuhdas kunnianosoitus klassisille westerneille.