23.4. Elämän tanssi

Chile, Ranska, 2013elaman_tanssi_juliste
K-16, 130 min
Ohjaus ja käsikirjoitus: Alejandro Jodorowsky
Pääosissa: Brontis Jodorowsky, Pamela Flores, Jeremias Herskovits
Genre: elämäkerta, draama, fantasia
Esityskieli: espanja

http://danceofrealitymovie.com/
http://www.imdb.com/title/tt2301592/

Yli 20 vuoden tauon jälkeen chileläinen Alejandro Jodorowsky yllättää uudella elokuvallaan, joka perustuu hänen lapsuuteensa. Jodorowskyn mukaan todellisuus ei ole objektiivista vaan kuvitelmistamme muodostuva tanssi. Elämäkertaan sekoittuukin metaforia, mytologiaa ja vinoutunutta huumoria. Pääosassa on ohjaajan poika Brontis, joka näyttelee ohjaajan isää. Alejandron isä on ankara kasvattaja ja vankka kommunisti. Hän suunnittelee poliittista salamurhaa, jonka seurauksena hän päätyy pitkälle matkalle.

“The story of my life is a constant effort to expand the imagination and its limitations, to capture its therapeutic and transformative potential… An active imagination is the key to such a wide vision: it looks at life from angles that are not our own, imagining other levels of consciousness superior to our own.”