7.5. Ruotsalainen hetki

Suomi, 2014
K-16, 75 min
Ohjaus: Hannu-Pekka Björkman, Minna Haapkylä, Teemu Kaskinen, Elina Knihtilä, Tommi Korpela
Käsikirjoitus: Teemu Kaskinen
Pääosissa: Hannu-Pekka Björkman, Minna Haapkylä, Elina Knihtilä, Tommi Korpela
Genre: musta komedia
Esityskieli: suomi
http://www.imdb.com/title/tt3435570/

Ruotsalainen hetki on komediasävytteinen rikostarina, jossa iskelmälaulaja Kari Lampikallio (Korpela) saapuu hakemaan apua entisten bändikavereidensa taloon vaimonsa (Minna Haapkylä) ja mattoon käärityn ruumiin kanssa. Tarina saa mielenkiintoisia käänteitä, kun yhtyeen vanhat ihmissuhteet leimahtavat taas pintaan, niin rakkauden kuin vihan osalta.

Elokuva on Hannu-Pekka Björkmanin, Minna Haapkylän, Elina Knihtilän ja Tommi Korpelan yhteisprojekti, jossa kaikki pääsivät ensimmäistä kertaa osallistumaan elokuvan ohjaamiseen. Elokuva säväyttää teatterimaisella toteutuksellaan ja Pessi Levannon musiikilla.