11.9. American Hustle

USA, 2013American_Hustle_juliste
K-12, sisältää väkivaltaa ja päihteiden käyttöä, 138 min
Ohjaus: David O. Russell
Käsikirjoitus: Eric Warren Singer, David O. Russell
Pääosissa: Christian Bale, Amy Adams, Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Jeremy Renner
Genre: draama, rikoselokuva
Esityskieli: englanti

http://www.imdb.com/title/tt1800241/

Irwing Rosenfield (Christian Bale) ja tämän rakastajatar Sydney Prosser (Amy Adams) ovat lahjakkaita ammattihuijareita, jotka kunnianhimoinen FBI-agentti Richie DiMaso (Bradley Cooper) onnistuu käräyttämään ja pakottaa nämä mukaan peiteoperaatioon korruptoituneiden poliitikkojen paljastamiseksi. Uhriksi valikoituu Jerseyn suosittu pormestari Carmine Polito (Jeremy Renner). Juonittelua sekoittamaan mahtuu Irwingin hölösuinen, neuroottinen vaimo (Jennifer Lawrence), upporikas sheikki, mafia ja ihmissuhdekiemuratkin. Tarina perustuu erittäin löyhästi tositapahtumiin.

American Hustle on perinteitä kunnioittava 70-luvulle sijoittuva huijaritarina. Ohjaaja David O. Russell on kerännyt yhteen kahden edellisen elokuvansa (Taistelija ja Unelmien pelikirja) tähdet, jotka tekevätkin mainiota jälkeä työstään selkeästi nauttien. Oscar-pystit jäivät kuitenkin kuittaamatta, vaikka ehdokkuuksia kertyi kymmenen. Juoni sortuu lajityypille ominaiseen tapaan omaan nokkeluuteensa, mutta varsin viihdyttävä, aikakaudelleen vaatetuksen ja musiikin osalta uskollinen elokuva kuitenkin on saatu aikaan.​