23.10. Inside Llewyn Davis

USA, 2013ILD_finland_700x1000mm_FINAL-1
K-12, 105 min
Ohjaus: Ethan & Joel Coen
Käsikirjoitus: Ethan & Joel Coen
Pääosissa: Oscar Isaac, Carey Mulligan, John Goodman, Garrett Hedlund, Justin Timberlake
Genre: draama, komedia
Esityskieli: englanti

http://www.imdb.com/title/tt2042568/

Tarinan päähenkilö on nuori folk-muusikko Llewyn Davis (Oscar Isaac), joka haluaa ansaita musiikillaan elantonsa. Soittotoverinsa menettäneenä Llewyn yrittää soolourallaan uutta nousua ihmisten tietoisuuteen ja läpimurtoa musiikkibisnekseen. Kivikkoinen tie on vastassa tässä 60-luvun New Yorkin Greenwich Villageen sijoittuvassa elokuvassa. Avuliaiden ystävien, lukuisten kädenojennusten ja sohvilla nukuttujen öiden jälkeen Llewyn lähtee kokeilemaan onneaan Chicagoon musiikkimogulin luokse. Löytyykö oikea sävel ja kuinka menestyä? Kovalla työllä? Tuuriakin tarvitaan aina. Inside Llewyn Davis on paitsi piikikkään hauska elokuva, myös hieno ja monipuolinen henkilökuva.