30.10. Isänsä poika

Japani, 2013isansa_poika_juliste
K-7, 120 min
Ohjaus: Kore-eda Hirokazu
Käsikirjoitus: Kore-eda Hirokazu
Pääosissa: Asahiro Fukuyama, Machiko Ono, Rirî Furankî, Yôko Maki
Genre: draama
Esityskieli: japani

http://www.imdb.com/title/tt2331143/

Mikä merkitys on biologisella vanhemmuudella? Kuinka paljon vanhemmat muokkaavat lapsistaan kaltaisiaan kasvatuksella? Voiko lasta rakastaa kuin omaansa, jos selviää, ettei tämä ole oma lapsi? Näihin kysymyksiin yrittää vastata Kore-eda Hirokazun elokuva Isänsä poika. Royota Nonomiya on menestyvä liikemies, jonka maailma järkkyy, kun sattuman kautta paljastuu, että kuusi vuotta aikaisemmin hänen poikansa on vaihtunut synnytyssairaalassa tapahtuneen erheen vuoksi. Samalla paljastuu, että hänen biologinen poikansa on kasvanut erilaisessa sosiaalisessa luokassa täysin erilaisten vanhempien kasvattamana. Elokuvan asetelma saattaisi muuttua melodramaattiseksi tunnesiirapiksi, mutta ohjaaja Hirokazu lähestyy aihetta arkiselta ja todentuntuiselta pohjalta. Elokuvassa kuvataankin hienosti sekä japanilaisessa yhteiskunnassa lapsiin kohdistettuja korkeita odotuksia että eri yhteiskuntaluokkien välisiä jännitteitä.