6.11. Only Lovers Left Alive

USA, 2013only_lovers_left_alive_ver3_xlg
K-13, 123 min
Ohjaus: Jim Jarmusch
Käsikirjoitus: Jim Jarmusch
Pääosissa: Tilda Swinton, Tom Hiddleston, Mia Wasikowska
Genre: draama, kauhu, romanssi
Esityskieli: englanti

http://www.imdb.com/title/tt1714915/

Jo useamman vuosisadan nähnyt vampyyri Adam (Hiddleston) on tätä nykyä rocktähti. Hänellä on vaikeuksia totutella modernin ajan menoon sen kaikkine teknologioineen. Adamin vaimo Eve (Swinton) sen sijaan viihtyy nykyajassa Marokon Tangerissa, kunnes hän aistii Adamin masentuneen rapistuvalta vaikuttavaan yhteiskuntaan. Miestään vanhempana Eve on nähnyt aikojen ja virtausten tulevan ja menevän ja haluaa tukea Adamia.

Only Lovers Left Alive on tarinan kertomisen sijaan hengailua, mutta loistokasta sellaista.  Se muotoutuu ylitsevuotavaksi elämän ylistykseksi. Adam ja Eve nauttivat vanhasta, mutta samalla ovat koko ajan avoimina uudelle ja ihmeelliselle.