27.11. Vanha hävytön nainen (La Vieille dame indigne)

Ranska, 1965la_vieille_dame_indigne
S, 94 min
Ohjaus: René Allio
Käsikirjoitus: René Allio perustuen Bertolt Brechtin kertomukseen
Pääosissa: Sylvie, Victor Lanoux, Malka Ribowska
Genre: draama
Esityskieli: ranska

http://www.imdb.com/title/tt0059875/

Taiteilijanimeä Sylvie käyttänyt Louise Pauline Mainguené on pääosassa elokuvassa Vanha hävytön nainen, joka kertoo nimensä mukaisesti vanhasta hävyttömästä naisesta. Leskeksi jäätyään, seitsemissäkymmenissä oleva Madame Bertini (Sylvie) pistää ranttaliksi ja alkaa elää elämäänsä miten tahtoo, muiden mielipiteistä välittämättä. Tämä herättää närää erityisesti nuoremmissa ikäpolvissa. Huonosti käyttäytyminen kun ei ole sopivaa vanhalle naisihmiselle.

Madame Bertini oli Sylvien viimeinen ja ainut päärooli. Yhdysvaltalaiset elokuvakriitikot (National Society of Film Critics) palkitsivat hänet parhaan naisnäyttelijän pystillä vuonna 1966 järjestön ensimmäisenä toimintavuotena.