4.12. Dallas Buyers Club

USA, 2013DallasBuyersClub_juliste
K-16, sisältää päihteiden käyttöä ja voi aiheuttaa ahdistusta, 117 min
Ohjaus: Noah Baumbach
Käsikirjoitus: Tobias Lindholm, Thomas Vinterberg
Pääosissa: Matthew McConaughey, Jennifer Garner, Jared Leto
Genre: draama
Esityskieli: englanti

http://www.imdb.com/title/tt0790636/
http://www.focusfeatures.com/dallas_buyers_club

Dallas Buyers Club on Matthew McConaugheyn tähdittämä tositapahtumiin perustuva elokuva HIV-positiivisesta miehestä, joka aloittaa omatoimisen taistelun sairautta, viranomaisia ja lääkeyhtiöitä vastaan. Elokuva sijoittuu 80-luvulle, jolloin aidsista liikkui vain räikeitä huhuja eikä kunnollista hoitokeinoa ollut käytettävissä.

McConaughey näyttelee Ron Woodroofia, teksasilaista sähköinsinööriä, joka nauttii elämästä sen kaikkine paheineen. Terveystarkastuksessa hän saa tietää olevansa HIV-positiivinen ja hänelle annetaan 30 päivää elinaikaa. Hän ei kuitenkaan lannistu, vaan saa tietää rajan takaa Meksikossa saatavista lääkkeistä, jotka eivät ole vielä hyväksyttyjä kotimaassaan Yhdysvalloissa.  Ron alkaa salakuljettajaksi pelastaakseen itsensä ja kohtalontoverinsa.

Elokuva on voittanut lukuisia palkintoja mm. parhaan miespääosan ja miessivuosan Oscarit sekä kaksi Golden Globea.