5.4. Tuhatkaunokit

Hyvät Kuvat esittää Kino Kuvakukossa 5.4. klo 20 ekstraelokuvana Tuhatkaunokit, johon kaikille on vapaa pääsy.

Tshekkoslovakia, 1966
S, 77 min
Ohjaus: Věra Chytilová
Käsikirjoitus: Věra Chytilová, Ester Krumbachová
Pääosissa: Jitka Cerhová, Ivana Karbanová, Julius Albert, Marie Cesková
Genre: komedia, draama
Esityskieli: tshekki

http://www.imdb.com/title/tt0060959/

Tuhatkaunokit on esteettisesti ja poliittisesti hurjasteleva feministinen elokuva, joka kuuluu tsekkiläisen uuden aallon merkkiteoksiin. Innovatiivisesti kuvattu absurdi farssi seuraa kahden nuoren naisen, Marien ja Marien, anarkistisia pilailuja. Dadaistinen kerrontatapa korvaa selkeän juonen koetellen elokuvailmaisun rajoja. Tabuja rikkova räväkkä ote aiheutti aikanaan ohjaajalle kymmenen vuoden työkiellon kotimaassaan.