13.2. Perfect Mothers

perfect mothers julisteAustralia, Ranska, 2013
K-12, 111 min
Ohjaus: Anne Fontaine
Käsikirjoitus: Doris Lessing, Christopher Hampton (elokuvakäsikirjoitus)
Pääosissa: Naomi Watts, Robin Wright, Xavier Samuel, James Frecheville
Genre: draama
Esityskieli: englanti

http://www.imdb.com/title/tt2103267/

Vanhemman naisen ja nuoren miehen välinen rakkaussuhde ei enää välttämättä ole yhtä vaiettu salaisuus tai suuri tabu kuin joskus aiemmin, mutta entä jos rakastuminen tapahtuu pienen lähipiirin sisällä? Naisen sielunmaisemaa vuosikymmenten ajan ansioituneesti kuvailleen Nobel-kirjailija Doris Lessingin pienoisromaaniin ”The Grandmothers” perustuva australialais-ranskalainen yhteistuotanto on pintaa syvemmälle sukeltava tutkimusmatka seksuaalisuuden voiman sekä itsekkään kypsymättömyyden syövereihin.

Australialaisessa rannikkokaupungissa asuvat Lil (Naomi Watts) ja Rox (Robin Wright) ovat olleet parhaita ystäviä aina ja myös heidän samanikäiset poikansa ovat kasvaneet yhdessä. Elokuva alkaa kun Lilin mies kuolee poikien ollessa vielä lapsia. Tästä kuljetaan vuosia eteenpäin, Rozin puoliso lähtee Sydneyhyn töihin ja naiset tukeutuvat toisiinsa vieläkin enemmän. Muutoin mutkaton arki saa oman maustelisänsä ystävättärien lähentyessä toistensa aikuistuvien poikien kanssa aina rajoja rikkovalle tasolle asti.

Päänäyttelijättärien taidokas näyttelijätyö sekä tarkkanäköinen käsikirjoitus yhdistyvät visuaaliseen kauneuteen luoden lähes runollisen teoksen halusta ja rajoja rikkovan rakkauden tuottamasta vapauden janosta. On helppo ihastua ranskalaisohjaaja Anne Fontainen (Nathalie, Coco avant Chanel) sensuellin omaperäiseen, omaelämäkerrallisuutta lähentelevään tarinankerrontaan.