27.2. Matkarakastajat

Matkarakastajat_julisteEspanja, 2013
K-16, 90 min
Ohjaus: Pedro Almodóvar
Käsikirjoitus: Pedro Almodóvar
Pääosissa: Paz Vega, Javier Camara, Cecilia Roth, Hugo Silva, Lola Dueñas
Genre: komedia
Esityskieli: espanja

http://www.imdb.com/title/tt2243389/
http://www.sonyclassics.com/imsoexcited/

Mestariohjaaja Almodóvar yllättää rennolla otteellaan uusimmassa lähes kreisikomediamaisessa elokuvassaan. Madridista lähteneen lentokoneen laskeutumistelineissä paljastuu vaarallinen toimintahäiriö. Paniikin levitessä matkustamossa stuertit omistautuvat täysin tekemään lennosta mahdollisimman miellyttävän. Kirjavalle matkustajajoukolle tarjoillaan piristäviä aineita, ja tunnelma käy kiihkeäksi. Luvassa on hupaisan ylilyövää ja vauhdikasta dialogia sekä mieleenpainuva tanssiesitys. Tulevan tuomion edessä matkustajat avautuvat salaisuuksistaan ja intohimoistaan. Toisilla on aika selvittää keskeneräiset suhdesotkunsa, kun taas toiset vauhdittavat kuoleman odotusta seksillä ja tequilalla. Ohjaajalle tyypilliseen tapaan elokuvassa myllertävät vahvat naishenkilöt ja seksuaaliset vähemmistöt.