13.3. Jahti (Jagten)

Jahti julisteTanska, 2012
K-12, sisältää väkivaltaa ja voi aiheuttaa ahdistusta, 115 min
Ohjaus: Thomas Vinterberg
Käsikirjoitus: Tobias Lindholm, Thomas Vinterberg
Pääosissa: Mads Mikkelsen, Alexandra Rapaport, Thomas Bo Larsen, Annika Wedderkopp
Genre: draama
Esityskieli: tanska

http://www.imdb.com/title/tt2106476/
http://www.magpictures.com/thehunt/

Mads Mikkelsen näyttelee Lucasia, pienen tanskalaiskylän lastentarhan työntekijää. Avioeron ja huoltajuustaistelun jälkeen elämä alkaa näyttää hyvältä, kunnes erään lastentarhan lapsen keksimä valhe ja sen seuraukset riistäytyvät hallinnasta. Lucas ajautuu vaikeaan taisteluun yhteisöään vastaan, missä sosiaalinen paine hämärtää valheen ja totuuden rajoja.

Tanskalaisen ohjaajan Thomas Vinterbergin Jahti on menestynyt kansainvälisesti ja voittanut jo 16 palkintoa. Elokuvaa pidetään myös Mikkelsenin parhaana roolisuorituksena, mistä osoituksena parhaan näyttelijän palkinto Cannesissa 2012. Elokuva on myös ehdolla parhaan ulkomaisen elokuvan palkintoon Golden Globe Awardsissa.