20.3. Ei pelkkää hunajaa (More Than Honey)

ei_pelkkaa_hunajaa_julisteSveitsi, Saksa, Itävalta, 2012
S, 95 min
Ohjaus: Markus Imhoof
Käsikirjoitus: Markus Imhoof, Kerstin Hoppenhaus
Pääosissa: Fred Jaggi, Randolf Menzel, John Miller
Genre: dokumentti
Esityskieli: saksa, englanti, kiina

http://www.imdb.com/title/tt2263058/

Sveitsiläisellä elokuvaohjaajalla Markus Imhoofilla on henkilökohtainen suhde mehiläisten kasvatukseen, sillä hänen suvullaan on ollut mehiläistarhoja monen sukupolven ajan. Aiheen henkilökohtaisuus näkyy elokuvan viipyilevässä ja rauhallisessa tunnelmassa. Itse dokumentin aihe on kuitenkin vakava, sillä mehiläisten selittämättömiä joukkokuolemia on tavattu ympäri maailmaa ja elokuvassa onkin voimakas ympäristönsuojelullinen pohjavire. Mehiläisten elämää ja tarhausta seurataan useiden kauniiden kuvien siivittäminä. Kokonaisuutena elokuva on mielenkiintoinen, opettava ja kaunis luontodokumentti.