27.3. Mud

mud_julisteUSA, 2013
K-13, 130 min
Ohjaus: Jeff Nichols
Käsikirjoitus: Jeff Nichols
Pääosissa: Matthew McConaughey, Reese Witherspoon, Tye Sheridan, Jacob Lofland
Genre: draama
Esityskieli: englanti

http://www.imdb.com/title/tt1935179/
http://mud-themovie.com/

McConaughey tekee parhaan roolisuorituksensa tässä elokuvassa, mutta päätunnustus näyttelijätyöstä kuuluvat 14-vuotiaille pojille. Ellis (Sheridan) ja hänen paras kaverinsa Neckbone (Lofland) asuvat köyhässä arkansasilaisessa maaseutuyhteisössä Mississippi-joen varrella.

Kaverusten mielikuvitus pääsee valloilleen kerran heidän hiippaillessa omille teillensä suunnatakseen läheiselle saarelle, josta he löytävät tulvan yhteydessä puuhun jumittuneen veneen: he alkavat suunnitella siitä piilopaikkaa ja huvimajaa. Suunnitelmat tyssäävät kun he törmäävät saaren ainoaan asukkaaseen, Mud:iin (McConaughey). Mistä kummasta hän on tullut ja miksi hän asuu saarella?

Mud kuvaa nuoruutta, rakkautta ja menetystä ja käsittelee perusarvoja: kova työ, rehellisyys, luottamus ja kunnollisuus. Ohjaaja Jeff Nichols on muovannut ihmiskohtaloista karuissa oloissa, kauniissa jokisuiston maisemissa, elokuvan, joka on yhtä hyvin näytelty kuin esteettinenkin.