3.4. The Way Way Back

the_way_way_back_julisteYhdysvallat, 2013
S, 103 min
Ohjaus: Nat Faxon, Jim Rash
Käsikirjoitus: Nat Faxon, Jim Rash
Pääosissa: Steve Carell, Toni Collette, Sam Rockwell, Allison Janney, Liam James
Genre: komedia, draama
Esityskieli: englanti

http://www.imdb.com/title/tt1727388/

Teininä on vaikeaa ja Duncanilla (Liam James) on erityisen vaikeaa: Äidin uusi miesystävä (Steve Carell) on ääliö, äiti (Toni Collette) itse pojastaan vieraantunut ja miesystävän tytär kammottava, ylimielinen teinikauhu. Ja näiden kanssa ujon ja syrjäänvetäytyvän Duncanin pitäisi viettää kesä rantalomakohteessa, jossa aikuiset juhlivat illasta toiseen. Vähemmästäkin masentuu. Onneksi Duncan löytää paikallisen vesipuiston ja sen omalaatuiset työntekijät. Vesipuistoa pyörittävä boheemi Owen (Sam Rockwell) ottaa Duncanin huomaansa ja hiljalleen pojan itseluottamus alkaa löytyä. Tarinaan kuuluu itsestään selvästi herkkä ensirakkaus.

Ohjaaja/käsikirjoittaja kaksikko, Nat Faxon ja Jim Rash, ovat myös olleet kirjoittamassa paljon kiitosta saanutta The Descendants -elokuvaa (2011).  The Way Way Back voi vaikuttaa jo monesti nähdyltä peruskasvutarinalta, mutta elokuvan vahvuus on loistavassa henkilökuvauksessa, hienoissa näyttelijäsuorituksissa ja pakottomassa huumorissa. Tästä elokuvasta jää hyvä mieli.