17.4. The Grandmaster

grandmaster_julisteKiina, USA, Ranska, 2013
K-12, 123 min
Ohjaus: Wong Kar-Wai
Käsikirjoitus: Wong Kar-Wai
Pääosissa: Tony Leung, Ziyi Zhang, Chang Chen
Genre: draama, toiminta
Esityskieli: kiina, japani

http://www.imdb.com/title/tt1462900/

Kiinalainen mestariohjaaja Won Kar Wai on tunnettu tunnelmallisista ja vähäeleisistä elokuvistaan kuten Days of Being Wild (1990), In the Mood for Love (2000) ja 2046 (2004). Hänen uusin elokuvansa kertoo kiinalaisesta kamppailulajien mestarista Ip Manista, joka tuli tunnetuksi Bruce Leen oppi-isänä ja Wing Chu -taistelutyylin taitajana. Tärkeimmäksi elokuvassa nousee kuitenkin kung fu ja sen merkitys kiinalaiseen elämään 1900-luvun puolivälin myllerryksen keskellä. Elokuva kattaa kolme vuosikymmentä, joiden aikana keisarinvalta murentuu, tapahtuu vallankumous ja japanilaiset miehittävät maan. Wong Kar-Waille tyypilliseen tapaan elokuva on visuaalisesti erittäin vahva ja myös siitä löytyy ohjaajalle tunnusomainen kaihoisa romanttisuus.