24.4. Blue Jasmine

bluejasminejulisteUSA, 2013
S, 98 min
Ohjaus: Woody Allen
Käsikirjoitus: Woody Allen
Pääosissa: Cate Blanchett, Alec Baldwin, Sally Hawkins, Bobby Cannavale
Genre: draama
Esityskieli: englanti

http://www.imdb.com/title/tt2334873/

Jasmine (Cate Blanchett) on New Yorkilainen, huoletonta ja varakasta elämää elävä seurapiirirouva. Auvoinen avioliitto Halin (Alec Baldwin) kanssa on kuitenkin ajautumassa karille. Elämänsä kriisin edessä tukea Jasminelle antavat sisar (Sally Hawkins) ja hänen vaatimaton elämänsä San Franciscon auringon alla. Mutta miten käy Jasminen särkyneen mielen?

Elokuvassa henkilökeskeinen draama ja inhimilliset virheratkaisut yhdistyvät Woody Allenille ominaiseen huumoriin. Cate Blanchett on palkittu roolistaan useilla elokuvafestivaaleilla ja muun muassa Golden Globe:lla.