27.12. Elämän kynnyksellä

Hyvät Kuvat esittää Kino Kuvakukossa 27.12. klo 13 ekstraelokuvana Elämän kynnyksellä, johon kaikille on vapaa pääsy.

Elämän kynnyksellä, 1958
K-16, 82 min
Ohjaus: Ingmar Bergman
Käsikirjoitus: Ulla Isaksson
Pääosissa: Eva Dahlbeck, Ingrid Thulin, Bibi Andersson
Genre: draama
Esityskieli: ruotsi

http://www.imdb.com/title/tt0052017/

Elämän kynnyksellä -elokuva yhdistää kolme erilaista naista; Teini-ikäinen Hjördis, elämäniloa säteilevä Stina ja ei-toivottua lasta odottava Celia jakavat yhteisen huoneen sairaalan synnytysosastolla. Eristyksissä muusta maailmasta naiset jakavat keskenään elämäntarinansa ja syvimmät tunteensa. Entä pitääkö lapsi vai antaako se adoptioon?

3.4. The Way Way Back

the_way_way_back_julisteYhdysvallat, 2013
S, 103 min
Ohjaus: Nat Faxon, Jim Rash
Käsikirjoitus: Nat Faxon, Jim Rash
Pääosissa: Steve Carell, Toni Collette, Sam Rockwell, Allison Janney, Liam James
Genre: komedia, draama
Esityskieli: englanti

http://www.imdb.com/title/tt1727388/

Teininä on vaikeaa ja Duncanilla (Liam James) on erityisen vaikeaa: Äidin uusi miesystävä (Steve Carell) on ääliö, äiti (Toni Collette) itse pojastaan vieraantunut ja miesystävän tytär kammottava, ylimielinen teinikauhu. Ja näiden kanssa ujon ja syrjäänvetäytyvän Duncanin pitäisi viettää kesä rantalomakohteessa, jossa aikuiset juhlivat illasta toiseen. Vähemmästäkin masentuu. Onneksi Duncan löytää paikallisen vesipuiston ja sen omalaatuiset työntekijät. Vesipuistoa pyörittävä boheemi Owen (Sam Rockwell) ottaa Duncanin huomaansa ja hiljalleen pojan itseluottamus alkaa löytyä. Tarinaan kuuluu itsestään selvästi herkkä ensirakkaus.

Ohjaaja/käsikirjoittaja kaksikko, Nat Faxon ja Jim Rash, ovat myös olleet kirjoittamassa paljon kiitosta saanutta The Descendants -elokuvaa (2011).  The Way Way Back voi vaikuttaa jo monesti nähdyltä peruskasvutarinalta, mutta elokuvan vahvuus on loistavassa henkilökuvauksessa, hienoissa näyttelijäsuorituksissa ja pakottomassa huumorissa. Tästä elokuvasta jää hyvä mieli.

8.12. Rare Exports

Suomi, Norja, Ranska, Ruotsi 2010
K-13, 85 min
Ohjaus: Jalmari Helander
Käsikirjoitus: Jalmari Helander
Pääosissa: Rauno Juvonen, Tommi Korpela, Jorma Tommila, Onni Tommila
Genre: Fiktio, jännitys, fantasia
Esityskieli: suomi, englanti

http://www.imdb.com/title/tt1401143/

Rare Exports – se todellakin erilainen joulutarina, vinksahtanut sellainen. Joulutarinamme alkaa kun Korvatunturin liepeillä tapahtuu kummia samaan aikaan, kun kansainvälinen tutkimusryhmä on aloittanut kaivaukset Korvatunturilla. Sieltäpä melkein 500 metrin syvyydestä löytyykin jotain säilöttynä jäähän ja sahanpuruihin. Vihje: siihen liittyy jotain punaista.

Rare Exports -elokuvan juuret ovat kahdessa saman tiimin tekemässä aikaisemmassa samaa teemaa käsittelevässä lyhytelokuvassa, jotka levisivät Internetissä saavuttaen hurjan suosion. Alkuperäisen idean venyttäminen 1½ tunnin pläjäykseksi toimii yllättävän hyvin ja on virkistävää nähdä näinkin erilaista melkein suomalaista elokuvaa vaihteeksi.