Etusivu

Kevätkausi lähenee loppuaan!

Tarjoamme vielä yhden extra-leffan, johon on kaikilla vapaa pääsy. Palkintoja kahminut animaatioelokuva Elämäni Kesäkurpitsana esitetään Kino Kuvakukossa torstaina 24.5.2018 klo 19. Tervetuloa!

——————————————————————————————————–

2 eurolla elokuviin? Vuoden 2018 Kuopiossa? Voiko se olla edes totta? Kyllä se on, sillä pyöreästi sen verran maksaa Hyvät Kuvat -elokuvakerhon elokuvaelämys, kun kausikortin hinnan jakaa elokuvien määrällä.

Hyvät Kuvat on Itä-Suomen Yliopiston Ylioppilaskunnan (ISYY) elokuvakerho, jonne kaikki ovat tervetulleita. Hyvät Kuvat näyttää vuosittain

  • 24 elokuvaa,
    • 12 syksyllä ja 12 keväällä.
  • Usein on lisäksi ekstranäytöksiä.

Hyvät Kuvat siirtyy tälle kaudelle joustavampaan yhden lipun järjestelmään. Jäsenet voivat valita vapaasti kumman näytöksen tahansa. Liput ovat edelleen henkilökohtaisia, ja katsottu näytös merkitään viikoittain lippuun sisäänmenon yhteydessä. Esitykset tuttuun tapaan historiallisessa miljöössä Kino Kuvakukossa torstaisin klo 17.30 ja 20.00.

Sitten itse asiaan eli kevätkauden 2018 elokuviin. Tällä kertaa tarkoin harkitseva raatimme on päätynyt pääasiassa uusiin elokuviin poikkeuksena neuvostoliittolainen Come and See vuodelta 1985. Korkealle arvostettu elokuva on merkittävä tapaus poikkeuksellisella sotakuvauksellaan tarjoten kenties uusia näkökulmia usein käsiteltyyn aiheeseen. Animaatiopuolella on luvassa oikeita herkkupaloja, kun Studio Ghiblin ensimmäinen kansainvälinen yhteistyö Red Turtle saa harvinaisen teatteriesityksensä Suomessa. Kauden päättää kaikille avoin näytös Elämäni Kesäkurpitsana. Red Turtle oli tämän kauden Hyvien Kuvien valintaraadissa eniten ääniä saanut elokuva, ja molemmat edellämainituista olivat myös parhaan animaatioelokuvan Oscar-ehdokkaina. Lisäksi ohjelmistossa on maailman ensimmäinen käsin öljyväreillä maalattu elokuva Loving Vincent, joka kertoo Van Goghin elämästä ja kuolemasta ennen näkemättömällä tavalla.

Muita nostoja voisivat olla vaikka Unkarin Ameliena puhuttu Berliinin Kultaisen karhun voittanut Kosketuksissa (Kuinka monta unkarilaista elokuvaa olet nähnyt?), Cannesin elokuvajuhlilla parhaan käsikirjoituksen palkinnon pokannut The Killing of a Sacred Deer sekä kulttuurisestikin merkittävä Saamelaisveri, jonka useat mediat ovat nostaneet yhdeksi vuoden parhaista draamaelokuvista. Toisena jollain tapaa Suomeen liittyvänä elokuvana on Viron ja Latvian kanssa yhteistyössä toteutettu Loikkarit, joka on nopeasti noussut Virossa yhdeksi maan kaikkien aikojen katsotuimmista elokuvista.

Toissa kaudella esitetty Blade Runner sai hiljattain ansaitsemansa jatko-osan, joka luonnollisena jatkumona esitetään nyt Hyvissä Kuvissa. Muut kauden amerikkalaiset elokuvat ovat tositapahtumiin perustuva Big Sick, joka lukuisia palkintoja kahmittuaan on arvostettu vuoden 2017 parhaaksi romanttiseksi komediaksi sekä myöskin palkittu Get Out, joka on trillerimäinen kannanotto rasismiin ja rotujen stereotypioihin. Muita palkittuja kauden elokuvia ovat Close-Knit (R&A -festivaalien yleisökilpailun voittaja) ja The Square (Kultainen Palmu, Cannes).

Kerrothan palautetta elokuvista ja esitäthän myös omia toiveitasi, vaikka suoraan lipuntarkastajalle tai sitten facebookin tai muun sosiaalisen/epäsosiaalisen median kautta. Samalla voit ilmaista myös mahdollisen halukkuutesi osallistua johtokunnan toimintaan.

Meillä ei tällä erää muuta. Antoisia elokuvahetkiä itse kullekin!

Ystävällisin terveisin,
Hyvät Kuvat -johtokunta

———————————————————————–

Kevätkausi 2018:

Hyvät Kuvat -elokuvakerho jatkuu kevätkauden merkeissä torstaina 8.2. alkaen. Alta löydät infoa lipunmyynnistä. Kevään elokuvat näet Ohjelmisto-sivulta.

Näytökset Kino Kuvakukossa (Vuorikatu 27, Kuopio) torstaisin ALKUILTA klo 17.30 ja LOPPUILTA klo 20.00.

Elokuvakortti 25 euroa. Myynnissä 1.2.2018 klo 12.00 alkaen ISYY:n toimistossa Lukemalla (Studentia, Yliopistonranta 3) sekä 8.2.2018 alkaen Kino Kuvakukossa puoli tuntia ennen näytösten alkua.

Maksuvälineenä käy AINOASTAAN käteinen raha. Elokuvakortti
oikeuttaa sisäänpääsyyn kaikkiin kaudella esitettäviin elokuviin.
Näytöksiin ei myydä yksittäislippuja (poislukien 15.2 ja 22.2.)

Ohjelmamuutokset mahdollisia. Seuraa meitä internetissä www.hyvätkuvat.fi ja Facebookissa http://fb.me/hyvatkuvat.

 

Tulevat näytökset

  1. 24.5. Extra: Elämäni kesäkurpitsana