Etusivu

Syyskausi alkaa olla päätöksessä. Kauden päätökseksi näytämme kuukauden pohjoismaisena elokuvana Walhalla Ry:n tarjoaman elokuvan Hjärtat. Se on myös osa Rakkautta & Anarkiaa -kiertuetta. Elokuvasta on vain yksi näytös klo 17:30.

————————————————–

Heipä hei ja elokuvallista syksyä kaikille!

Meillä täällä Kuopiossa on etuoikeus päästä katselemaan tarkoin valikoituja elokuvia historiaa tihkuvassa Kuvakukon elokuvateatterissa. Ja vieläpä erittäin edullisesti, koska koko kauden kattavan elokuvakortin saa hintaan 25 euroa. Tämä tarkoittaa että tälläkin kaudella yhden katsomiselämyksen hinnaksi jää noin 2 euroa!

Ja millaisia elokuvia? Kauden aloittava Steven Spielbergin The Post on tyylikäs kuvaus median murroksesta yhdysvalloissa vuonna 1971. Elokuva onnistuu olemaan myös ajankohtainen ja olikin Oscar-ehdokkaana vuoden parhaaksi elokuvaksi. Mustalla huumorilla höystetty ja paljon tunnustusta kerännyt Three Billboards Outside Ebbing, Missouri sai Oscarin parhaasta naispääosasta sekä parhaasta miessivuosasta. Kauden kolmas yhdysvaltalainen elokuva on Golden Globen voittanut ja Oscar-ehdokkaana ollut Lady Bird, joka on lämmintä ihmiskuvausta sisältävä kasvutarina kalifornialaisesta opiskelijatytöstä.

Japanilaista elokuvaa edustavat huikean Kirsikkapuiden alla-ohjaajan, Naomi Kawasen uutuus Kohti Valoa sekä osana Rakkautta ja Anarkiaa-kiertuetta esitettävä Hayao Miyazakin Kikin lähettipalvelu. Toinen Rakkautta ja Anarkiaa-elokuva on Pity, kreikkalainen tragikomedia miehestä, jonka säälin kaipuu saa poikkeukselliset mittasuhteet.

Rakkaus on yksi syksyn suurista teemoista, ja sen nurjaa puolta käsittelee Venäläinen Rakkautta Vailla, joka lähestyy aihetta raskaan avioeroprosessin kautta. Elokuva luotaa hienosti venäläistä kulttuuria ja se voitti Cannesin elokuvajuhlilla arvostetun Jury-palkinnon. Kauden kaikille avoin ilmaiselokuva on osana Rakkautta & Anarkiaa-kiertuetta esitettävä ruotsalainen Hjärtat. Fanni Meteliuksen ohjaama elokuva on musiikin ja rakkauden liitto, joka käsittelee uuden sukupolven parisuhteisiin liittyviä haasteita. Oscar-palkittu ja monien kehuma Call Me by Your Name on Yliopisto-opiskelijan ja professorin pojan intohimoinen rakkaustarina, joka kannattaa myös ehdottomasti nähdä.

Historiallista kerrontaa edustava ja koko tunneskaalan kattava Näkemiin taivaassa on kuvaus sodanjälkeisestä Ranskasta, ja ihmisistä joilta ensimmäinen maailmansota on vienyt mahdollisuuden elää normaalia elämää. Synkin hetki taas on kahden Oscarin arvoinen kuvaus toisen maailmansodan myrskyisistä alkuhetkistä ja Churchillin ensimmäisestä kuukaudesta pääministerinä. Gary Oldmanin tulkinta tulee jäämään elokuvahistoriaan, joten se kannattaa käydä katsomassa valkokankaalla, ettei sitten myöhemmin kaduta.

Ja sitten on The Death of Stalin, komediaelokuva Stalinin kuolemasta. Brittikomedian konkarin Armando Iannuccin ohjaama elokuva sijoittuu ajanjaksoon joka oli erittäin absurdi, ja niin on tämä elokuvakin. Vai miltä lähtökohtaisesti kuulostaa Steve Buscemi Nikita Hrustsovin roolissa?

Nähdään elokuvissa, siellä on hyvä olla.

Ystävällisin terveisin,
Hyvät Kuvat -johtokunta

———————————————-

Näytökset Kino Kuvakukossa (Vuorikatu 27, Kuopio) torstaisin ALKUILTA klo 17.30 ja LOPPUILTA klo 20.00.

Jatkamme samaan malliin kuin kevätkaudellakin, eli torstaisin kaksi näytöstä (17:30 ja 20), joista voit vapaasti valita joka kerta, kumpaan haluat osallistua.

Elokuvakortti 25 euroa. Myynnissä 6.9.2018 klo 12.00 alkaen ISYY:n toimistossa Lukemalla (Studentia, Yliopistonranta 3) sekä 13.9.2018 alkaen Kino Kuvakukossa puoli tuntia ennen näytösten alkua.

Maksuvälineenä Kino Kuvakukossa käy AINOASTAAN käteinen raha. Lukemalla voit maksaa sekä käteisellä että kortilla. Elokuvakortti
oikeuttaa sisäänpääsyyn kaikkiin kaudella esitettäviin elokuviin.
Näytöksiin ei myydä yksittäislippuja.

Ohjelmamuutokset mahdollisia. Seuraa meitä internetissä www.hyvätkuvat.fi ja Facebookissa http://fb.me/hyvatkuvat.

 

Tulevat näytökset

  1. 20.12. R&A: Hjärtat (elokuvaan vapaa pääsy)