HYVÄT KUVAT KEVÄT 2020

OHJELMISTO

Näytökset Kino Kuvakukossa (Vuorikatu 27, Kuopio) torstaisin ALKUILTA klo 17.30 ja LOPPUILTA klo 20.00.

Elokuvakortti oikeuttaa sisäänpääsyyn kaikkiin kaudella esitettäviin elokuviin. Näytöksiin ei myydä yksittäislippuja. Ohjelmamuutokset mahdollisia.

17.9.

Klo: 17:30, 20:15

ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD

Yhdysvallat, Britania, Kiina, 2019 • 161 min • K-16

Ohjaus: Quentin Tarantino

Käsikirjoitus: Quentin Tarantino

Pääsosissa: Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie

Lajityyppi: Draama

Esityskieli: englanti

Poikkeava esitysaika, näytökset klo 17:30 ja klo 20:15!

Muutoksen tuulet puhaltavat Los Angelesissa vuonna 1969, samalla kun TV-tähti Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) ja hänen elämän kolhima sijaisnäyttelijänsä Cliff Booth (Brad Pitt) yrittävät pysyä pinnalla kultaisen aikansa viimeisiä hetkiä viettävässä Hollywoodissa. Margot Robbien esittämä Sharon Tate edustaa uutta säkenöivää tulevaisuutta, mutta synkät pilvet ovat alkaneet varjostaa rakkauden aikakautta. Quentin Tarantinon palkittu yhdeksäs elokuva tarjoaa taattua laatua ja upean audiovisuaalisen ajankuvan, joka Tarantinomaiseen tapaan liukuu sulavasti todellisten historiallisten tapahtumien ja mielikuvituksellisen fiktion välillä. Vaikuttavan näyttelijäkaartin kanssa tästä muodostuu tarina, joka pitää ehdottomasti nähdä elokuvateatterissa, ja nimenomaan ajan henkeen sopivassa Kuvakukossa.

24.9.

Klo: 17:30, 20:00

AND THEN WE DANCED (Da cven vicekvet)

Ruotsi, Georgia, Ranska, 2019 • 113 min • K-12

Levan Akin

Levan Akin

Pääsosissa: Levan Gelbakhiani, Bachi Valishvili, Ana Javakishvili

Lajityyppi: Draama

Esityskieli: Georgia

Tanssiryhmään kuuluva Merab (Levan Gelbakhiani) on vuosia haaveillut partnerinsa Maryn (Ana Javakishvili) kanssa pääsystä Georgian kansallisen tanssiryhmän pääryhmään. Kun paikka vapautuu, Merab joutuu tunteiden myrskyyn karismaattisen ja kapinahenkisen Iraklin (Bachi Valishvili) liittyessä samaan ryhmään kilpailemaan paikasta pääryhmässä. Intensiivinen kilpailu Merabin ja Iraklin välillä kehittyy rakkaudeksi ja johtaa tilanteeseen, jossa Merabin on tehtävä valinta rakkauden ja tanssijan uran välillä.Georgiaan sijoittuva intohimoinen tarina rakkaudesta ja vanhoillisesta maailmasta vapautumisesta on povattu Ruotsissa uraa tehneen ohjaaja Levan Akinin kansainväliseksi läpimurroksi. Elokuva keräsi runsaasti ylistystä Cannesin elokuvajuhlissa ja kuuluu ehdottomasti viime vuonna julkaistujen elokuvien parhaimmistoon.

8.10.

Klo: 17:30, 20:00

R&A: ECHO (Bergmál)

Islanti, 2019 • 79 min • K-16

Ohjaus: Rúnar Rúnarsson

Käsikirjoitus: Rúnar Rúnarsson

Pääsosissa: Sigurmar Albertsson, Bent Kingo Andersen, Sif Arnarsdóttir, Ari Arnarson

Lajityyppi: Draama

Echo rakentuu 56 erilaisesta lyhyestä episodista. Ohjaaja Rúnar Rúnarsson nivoo kohtauksia yhteen löysillä temaattisilla langoilla, kooten elokuvallaan ajankohtaisen kuvan tämän päivän Islannista. Kohtauksilla on ainoastaan yksi suora yhteys toisiinsa, ja se on niiden ajankohta: kohtaukset alkavat ennen joulua ja päättyvät vuodenvaihteeseen.

Elokuva kulkee luonnollisissa Islannin maisemissa, mutta ei tyydy pelkästään Islannin maabrändin siloitteluun. Echo pyrkii kuvaamaan alkuperämaataan realismin kautta ja kertomaan myös tarinoita pahoinvoinnista. Elokuva aaltoilee yhteiskunnallisesta aikalaisanalyysistä huumoriin ja kauneudesta suruun. Echon on kerrottu tuovan olotilan, jossa katsoja kokee nähneensä kaiken Islannista pienimuotoisten vinjettien muodossa.

22.10.

Klo: 17:00, 20:00

INNA DE YARD: The Soul of Jamaica

Ranska 2019 • 99 min • K-12

Ohjaus: Peter Webber

Käsikirjoitus: Peter Webber

Pääsosissa: Ken Boothe, Kiddus I, Winston McAnuff, Cedric Myton

Lajityyppi: Dokumentti • Musiikki

Esityskieli: englanti

Reggaen esi-isät, Ken Boothe, Kiddus I, Winston McAnuff ja Cedric Myton, palaavat juurilleen nauhoittamaan uutta levyä Jamaikalla. Inna de Yard -projektin tarkoitus on taltioida musiikki neitseellisessä tilassa koko maailman kuultavaksi ja nähtäväksi. Nämä neljä elämän ehtoopuolelle ehtinyttä pitkän linjan reggaeartistia jammailevat vielä vanhoilla päivilläänkin kuin teini-ikäiset, mutta elämänkokemuksen karttumisen myötä heillä on jaettavanaan myös viisautta pelkän testosteronin sijaan.

Laadukkaasti toteutettu dokumentti vie katsojan musikaaliselle matkalle Karibian auringon alle – olit sitten reggae-noviisi tai musiikkityylin vannoutunein fani. ”Joillakin mailla on timantteja, joillakin helmiä. Meillä on reggae”.

29.10.

Klo: 17:30, 20:00

MIDSOMMAR– loputon yö

Ruotsi, Unkar, 2019 • 147 min • K-16

Ohjaus: Ari Aster

Käsikirjoitus: Ari Aster

Pääsosissa: Florence Pugh, Will Poulter, Jack Reynor, William J. Harper

Lajityyppi: Draama • Mysteeri • Kauhu

Esityskieli: englanti

Ari Aster pomppasi yleisön tietoisuuteen 2018 debyytillään Hereditary, joka oli monien mielestä hyytävin kauhuelokuva vuosikausiin. Heti seuraavana vuonna Aster iski pöytään uuden, samoja teemoja jakavan elokuvansa Midsommar – loputon yö. Jotkut käsittävät elokuvaa mytologiseksi mysteerielokuvaksi, toiset mustaksi komediaksi, jotkut taas psykologiseksi kauhuksi. Hypnoottinen Midsommar on kaikkia näitä, ja ennen kaikkea elämys.

Elokuva kertoo yhdysvaltalaisesta nuorisoporukasta, joka lähtee Ruotsiin viettämään vanhanaikaisia juhannusjuhlia. Päähenkilö Danin ja hänen kumppaninsa Christianin suhde on etäinen ja taustalla painavat viimeaikaiset traumaattiset tapahtumat. Ruotsin Hårgaan lähteminen osoittautuu suhdetta ja kummankin psyykettä koettelevaksi tapahtumaksi kuin Temptation Island -ohjelma konsanaan. Tapahtumien edetessä kaukaisen maaseutukylän yhteisöstä alkaa paljastua pimeitä salaisuuksia, juhannuksen taukoamattomassa auringonvalossa. Midsommar asettaa katsojan kesäisen loitsun alle ja loihtii kankaalle visuaalista silmäkarkkia samalla pitäen juurensa kauhugenressä. Elokuva voi koetella herkimpiä katsojia, mutta ripottelee sekaan myös tuhdisti hirtehistä huumoria.

5.11.

Klo: 17:30, 20:00

THE PEANUT BUTTER FALCON

Yhdysvallat 2019 • 97 min • K-12

Ohjaus: Tyler Nilson, Michael Schwartz

Pääsosissa: Shia LaBeouf, Dakota Johnson, Zack Gottsagen, Thomas Haden Church, Bruce Dern, John Hawkesa

SXSW-festivaalin yleisösuosikki, uuden ajan Forrest Gump, vuoden upein road movie!

Little Miss Sunshine -elokuvan tuottajien sydämellisessä uutuusteoksessa Zak (Zack Gottsagen), jolla on Downin oireyhtymä, karkaa hoitokodistaan ja lähtee tavoittelemaan suurta unelmaansa tulla showpainijaksi. Epätodennäköisten sattumusten kautta Tyler (Shia LaBeouf), karkumatkalla oleva lainsuojaton, päätyy Zakin epäviralliseksi valmentajaksi ja matkakumppaniksi. Yhdessä tämä valloittava kaksikko matkustaa pitkin Floridan rannikkoa: viskiä juoden, kalastellen ja kiinnijäämistä kartellen. Asiat mutkistuvat entisestään, kun mukaan kuvioihin tulee Eleanor (Dakota Johnson), vastuuntuntoinen nuori työntekijä, joka haluaisi palauttaa Zakin takaisin hoitokotiin.

The Peanut Butter Falcon murtaa elokuvamaailman ennakkoluuloja: näyttelijöitä, joilla on Downin oireyhtymä, ei ole totuttu valkokankaalla näkemään – varsinkaan pääosassa, nimekkään tähtikaartin kärjessä. Zakin roolin näyttelevä ilmiömäinen Zack Gottsagen on lyönyt epäilijöille luun kurkkuun hurmaamalla katsojat kautta maailman.

"Vuosikymmenen ihanin elokuva" -Film Inquiry

"Vuoden parhaita elokuvia!"-Award Circuit