HYVÄT KUVAT KEVÄT 2020

Tervehdys Hyvät Kuvat -johtokunnan puolesta!

Remontin aiheuttama epävarmuuden aika on nyt viimein ohi, ja meillä on jälleen kerran etuoikeus päästä katselemaan tarkoin valikoituja elokuvia historiaa tihkuvassa Kino Kuvakukon elokuvateatterissa. Ja vieläpä erittäin edullisesti, koska koko kauden kattavan elokuvakortin saa hintaan 25 euroa.

Ja kuinka herkullinen kausi meillä onkaan tulossa! Kauden aloittaa Joker, eli jos et ole vielä nähnyt viime vuosikymenen yhtä puhuttavimmista elokuvista, niin nyt on korkea aika. Ohjelmistosta löytyy myös yksi Quentin Tarantinon parhaista elokuvista, Once Upon a Time in Hollywood, Pedro Almadovarin Kärsimys ja Kunnia, sekä kauden absoluuttinen klassikko, Francis Ford Coppalan Ilmestyskirja. Nyt -Final cut.

Rakkautta & Anarkiaa-ohjelmistosta olemme valikoineet islantilaisen A White, White Dayn sekä upean Miyazaki-animaation Tuulenlaakso Nausicaäe, joka toimi lähtölaukauksena legendaariselle Studio Ghiblille. Kauden kauhuelokuvana nähdään Ari Asterin Midsommar, jota ei suositella heikkohermoisille. Vastapainona tälle löytyy Scarlett Johanssonin ja Adam Driverin tähdittämä Marriage Story sekä poikkeuksellinen rakkaustarina And Then We Danced.

Suomalaista tuotantoa edustaa Pekka Strangin ja Krista Kososen tähdittämä Koirat eivät käytä housuja, ja dokumentaarista puolta Reggae-musiikin ytimeen pureutuva Inna de Yard. Ja nostetaan tähän vielä ehkä kauden kaunein elokuva, Nuoren naisen muotokuva, joka lumoaa visuaalisella kerronnallaan ja ajankohtaisilla teemoillaan. Myös tarinallinen puoli on kunnossa, siitä osoituksena Cannesin vuoden 2019 parhaan käsikirjoituksen palkinto.

Nähdään elokuvissa, siellä on hyvä olla.

Ystävällisin terveisin,

Hyvät Kuvat -johtokunta

OHJELMISTO